Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Previous Next Play Pause

Dnia 18 września grupa uczniów z naszej szkoły uczestniczyła w dwóch projektach zorganizowanych przez Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie w ramach XV Lubelskiego Festiwalu Nauki.
Podczas projektu "Włoska pasta - zdrowsza i prostsza niż myślisz!" uczniowie uczestniczyli w warsztatach podczas których przygotowali :
• Ravioli marchwiowe z ricottą, szpinakiem i masłem szałwiowym
• Tagliolini z sepią z pesto pietruszkowym
• Tagliatelle szpinakowe z sosem napoli
• Farfalle z sosem marchwiowym

Projekt "Wędliny, które dojrzewają jak wino. Tajniki wędlin dojrzewających" przybliżył nam proces otrzymywania wędlin dojrzewających. Mieliśmy również możliwość degustacji kilku wędlin - polskiego Kindziuka, hiszpańskiej Chorizo, włoskiego Salami i Prosciutto, niemieckiej Szynki szwarcwaldzkiej.

 
14
36
32
13
35
29
12
27
18
11
20
92
50
60
39
90
89
48
63
5
28
19
87
64
6
91
23
56
38
26
9
10
16
79
75
24
31
96
30
43
33
1
58
25
77
88
41
81
17
2

Back to top