Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Previous Next Play Pause

W dniu 08.01.2020 r. uczennice Patrycja Morawska i Magdalena Pora z klasy 4 OT wzięły udział na etapie okręgowym w VII Olimpiady Wiedzy o Turystyce, która odbyła się w Zespole Szkół nr. 10 im. Stanisława Staszica w Warszawie .
Organizatorem olimpiady od siedmiu lat jest Instytut Geografii Miast i Turyzmu Wydziału Nauk Geograficznych Uniwersytetu Łódzkiego. Hasło przewodnie Olimpiady to "Turystyka literacka i filmowa". Etap wojewódzki olimpiady składał się z dwóch części: testowej - 40 pytań, i praktycznej, która polegała na opracowaniu programu i kalkulacji imprezy turystycznej zgodnie z zamówieniem klienta.
Z części pierwszej uczestnik może uzyskać maksymalnie 40 punków, a z drugiej maksymalnie 60 punków.
Gratulujemy i trzymamy kciuki. Czekamy na wyniki, które będą w marcu.
Opiekun Ewa Guść

Osoby zakwalifikowane do III Wojewódzkiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz:

  1. Gabriela Bielawska - Lublin
  2. Małgorzata Grabowska - Lublin
  3. Oliwia Gonder - Lublin
  4. Oliwia Paluch - Radom
  5. Marcin Gaćkowski - Radom
  6. Jakub Obara - Kielce
  7. Dawid Stąpór - Kielce

Regulamin III Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

2
9
5
10
7
6
Previous Next Play Pause

I miejsce NIKOLA ROZIŃSKA - kl. 1 Cp

II miejsce WIKTORIA PRZYDATEK - kl. 1 Cp

III miejsce ZOFIA MARCHEL - kl. 1 Gbp T5

IV miejsce NIKOLA KALITA - kl. 1 Cp

13 grudnia 2019 r. w VI LO im. Jana Kochanowskiego odbył finał VI Międzyszkolnego Konkursu Recytatorskiego „Od Jana Kochanowskiego do poety kresowego”. W konkursie wzięło udział czterdzieści osób z dwunastu szkół podstawowych i ponadpodstawowych.
Monika Bolek z klasy 4 OT (podopieczna Pani Izabeli Tomczyk-Spólnej) otrzymała wyróżnienie za recytację wiersza Kazimiery Iłłakowiczówny „Narzeczona zbrodniarza”.
Gratulujemy o życzymy dalszych sukcesów .

79124981_809585362816412_4157580191373197312_n
79891262_738495469991010_1406529436420931584_n
79372403_528564354654916_5846680577079508992_n
79226883_457820148252308_8974385146253803520_n
78928741_2564976913782396_8037751271186235392_n
monika_1
78718210_2506308486320640_7929149471168921600_n
79340295_494949091372698_523850310620282880_n

Już po raz szósty w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 10 drużyn jednoosobowych z Warszawy, Pionek, Zwolenia, Przysuchy i Radomia. Zadaniem uczniów było wyfiletowanie dwóch pstrągów oraz wykonanie zakąski z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był filet z pstrąga oraz deseru z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był ser biały twarogowy i szpinak.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Anna Wachowicz – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Artur Malik – dyrektor Firmy Aaspen, Patryk Jędrusik szef kuchni Restauracji Karo, Mateusz Śmiechowski - szef kuchni Restauracji Teatralna.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Karczma-Makowiec, Smaczek z Doliny Radomki, E. Leclerc Radom, Aaspen, restauracja Teatralna. Sponsorem głównego surowca był Zajazd Rybacki Złoty Karpik.

W konkursie zwyciężyła Weronika Łomża, uczennica klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Weronika przygotowała pstrąga na dwa sposoby w sieci z pudru buraczanego i ciasta francuskiego z sosem maltańskim oraz sernik ze szpinakiem na owsianej kruszonce z sałatką owocową i świeżym szpinakiem. Drugie miejsce zajął Mateusz Sowiński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie (przygotował królewskiego pstrąga i szaloną zieleń), a trzecie Victoria Porczyńska z Zespołu Szkół nr 2 w Przysusze (przygotowała pstrąga faszerowanego i ciastko z kremem szpinakowo serowym).

Konkurs z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem uczniów, nauczycieli, przedstawicieli firm gastronomicznych. Jest to doskonała promocja zdrowego, urozmaiconego i niepowtarzalnego przygotowywania potraw.

86
img_9442
img_9322
img_9337
img_9411
img_9439
img_9265
90
img_9399
img_9429
img_9299
img_9203
img_9420
img_9190
img_9204
img_9454
img_9385
img_9252
img_9278
66
img_9283
img_9286
img_9250
img_9415
img_9181
img_9422
img_9199
img_9248
img_9313
4
img_9269
img_9414
img_9449
img_9284
5
img_9409
Previous Next Play Pause

Pasja Smaków w obiektywie Jacka Świątka

IMG_9313
IMG_9343
IMG_9389
IMG_9254
IMG_9420
IMG_9407
IMG_9363
IMG_9266
IMG_9228
IMG_9391
IMG_9273
IMG_9445
IMG_9197
IMG_9422
IMG_9247
IMG_9439
IMG_9271
IMG_9380
IMG_9248
IMG_9180
IMG_9181
IMG_9229
IMG_9261
IMG_9399
IMG_9258
IMG_9322
IMG_9406
IMG_9204
IMG_9178
IMG_9348
IMG_9458
IMG_9301
IMG_9355
IMG_9451
IMG_9385
IMG_9281
IMG_9269
IMG_9198
IMG_9446
IMG_9177
IMG_9442
IMG_9403
IMG_9396
IMG_9206
IMG_9225
IMG_9292
IMG_9284
IMG_9255
IMG_9182
IMG_9187

 

48
105
13
104
31
58
17
93
46
54
56
84
P1010094
75
98
71
10
86
83
11
91
21
50
36
20
76
100
24
87
51
82
45
2
37
67
103
32
94
40
26
22
47
42
89
96
5
97
14
29
16

Pasja Smaków w obiektywie Marysi z 3k

IMG_8628
IMG_8610
IMG_8412
IMG_8427
IMG_8544
IMG_8634
IMG_8375
IMG_8456
IMG_8498
IMG_8441
IMG_8516
IMG_8397
IMG_8613
IMG_8511
IMG_8618
IMG_8583
IMG_8550
IMG_8518
IMG_8592
IMG_8569
IMG_8392
IMG_8598
IMG_8470
IMG_8349
IMG_8642
IMG_8448
IMG_8587
IMG_8437
IMG_8474
IMG_8494
IMG_8447
IMG_8493
IMG_8555
IMG_8625
IMG_8449
IMG_8458
IMG_8534
IMG_8384
IMG_8604
IMG_8637
IMG_8439
IMG_8416
IMG_8567
IMG_8601
IMG_8462
IMG_8509
IMG_8524
IMG_8482
IMG_8446
IMG_8419
Previous Next Play Pause

IMG_8737
IMG_8656
IMG_8647
IMG_8644
IMG_8625
IMG_8708
IMG_8616
IMG_8634
IMG_8713
IMG_8707
IMG_8720
IMG_8620
IMG_8642
IMG_8657
IMG_8687
IMG_8618
IMG_8702
IMG_8730
IMG_8733
IMG_8624
IMG_8725
IMG_8723
IMG_8729
IMG_8740
IMG_8641
IMG_8718
IMG_8651
IMG_8665
IMG_8645
IMG_8721
IMG_8672
IMG_8676
IMG_8650
IMG_8664
IMG_8628
IMG_8726
IMG_8646
IMG_8734
IMG_8637
IMG_8696
IMG_8669
IMG_8653
IMG_8649
Previous Next Play Pause

25 października odbył się etap szkolny XLIV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych.
Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w bloku Gastronomia i Technologia żywności.
Etap szkolny składał się z testu i 3 zadań praktycznych. W bloku Gastronomia były to:
1. rozpoznawanie, obróbka wstępna i cieplna oraz wykorzystanie wybranych grzybów w potrawach;
2. przedstawienie zasad garnirowania potraw, przygotowanie
3. dekoracji z rzodkiewki;
4. przygotowanie ciasta biszkoptowego na roladę.

W bloku Technologia żywności:
1. rozpoznawanie, wartość odżywcza i wykorzystanie wybranych nasion roślin strączkowych;
2. zasady znakowania jaj, ocena ich świeżości oraz budowa jaj;
3. zanieczyszczenia żywności, rozpoznawanie szkodników.

Najlepszy wynik w bloku Gastronomia uzyskał Beniamin Bugajski z klasy 3 ga, a w bloku Technologia żywności Agata Kalbarczyk z klasy 3 kz.

IMG_20191025_103720
IMG_20191025_085218
IMG_20191025_105053
IMG_20191025_092946
IMG_20191025_085140
IMG_20191025_104132

W dniu 22.11.2019 odbyły się Mistrzostwa szkoły w wyciskaniu sztangi leżąc.
Zwyciężył Jan Bielicki z kl 4 Gb, drugie miejsce zajął Kacper Mazur z 3 Gc, a trzecie Paweł Brach z 1 Ka.
Kacper Mazur podniósł największy ciężar.

sz32
sz16
Previous Next Play Pause

sz10
sz20
sz30
sz1
sz26
sz24
sz14
sz17
sz9
sz6
sz19
sz23
sz31
sz25

18 października odbył się etap szkolny XXIV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Tematem wiodącym tegorocznej edycji jest "Żywienie a profilaktyka nadwagi i otyłości".
W etapie okręgowym olimpiady naszą szkołę będą reprezentowały Weronika Bator z klasy 3gc oraz Natalia Grzelecka z klasy 3ga.
Trzymamy kciuki 3 stycznia 2020roku !!!

Back to top